VPN skyddar dig och din integritet på nätet

Säkerheten på nätet är ett stort bekymmer nuförtiden. Med så många hackare och bedragare på webben är det viktigt att vidta flera försiktighetsåtgärder för att vara på den säkra sidan.

Ett sätt att göra detta är att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN). Denna mjukvara skapar en säker, krypterad anslutning mellan din enhet och internet. Den här anslutningen skyddar dina data från nyfikna ögon, så att du bland annat kan surfa säkert på webben.

Idag finns det flera olika VPN-tjänster som man kan välja mellan. Vissa kostar pengar medan andra faktiskt är helt kostnadsfria. Men hur vet man om det är värt att skaffa en VPN eller inte? Ja, i denna artikel kommer vi titta lite närmare på denna typ av mjukvara och förklara fördelarna med att skaffa det.

Kryptera din webbläsare

Den främsta anledningen till varför du skulle vilja att använda en VPN är att kryptera din onlineaktivitet och hålla allt privat. Webbplatser spårar ofta vad du gör, och de kan till och med lagra cookies på din dator.

En VPN förhindrar detta genom att kryptera all trafik mellan ditt hemnätverk och alla webbplatser du besöker. Detta gör det mycket svårare för hackare eller andra personer som vill snoka på din aktivitet på nätet.

Detta är särskilt viktigt om du använder offentligt WiFi som generellt sett inte är speciellt säkra. Eftersom många av oss ofta använder öppna nätverk är det därför bra att veta att din data är säker och ingen kommer åt den om du använder ett VPN-skydd!

Ta del av geografiskt blockerat innehåll

En annan anledning att använda en VPN är om du vill kunna ta del av geografiskt blockerat innehåll, som till exempel den amerikanska versionen av Netflix. Utan en VPN är det omöjligt att kunna ta del av detta, men med hjälp av VPN-tjänsten kan du ställa in så din dator ser ut att vara i USA.

Detta är särskilt användbart eftersom det finns vissa program, serier eller filmer som inte är tillgängliga att streama om du ser på den svenska version av Netflix, men som finns på den amerikanska.

Rulla till toppen