Studieknep som du bara måste känna till

Det finns många knep som kan göra det lättare att studera. Alla har vi våra olika sätt som vi lär oss bäst på, men det finns några knep som vi anser alla bör känna till.

Att hitta den perfekta studietekniken för sig själv tar tid. Vare sig om du precis börjat gymnasiet eller går ditt andra år på högskola är det inget som säger att denna process kommer vara enkel.

1. Studera i portioner

Att studera under för långa perioder är inget som vi rekommenderar för någon. Det är viktigt att ta pauser då och då, annars kan ditt studerande i värsta fall leda till utbrändhet.

Försök istället att studera kortare stunder och avbryt med pauser. På så sätt kommer du kunna fokusera bättre när du studerar och få mer gjort trots att du studerar under en kortare perioder.

2. Håll ordning och reda på allt material

Att förvara allt material på ett strukturerat sätt är ett bra sätt att undvika att det försvinner, eller att du glömmer att läsa på kring något viktigt faktablad.

Vi rekommenderar att du förvarar alla dina viktiga papper i mappar (antingen fysiskt eller digitalt) som är märkta efter ämne och till och med termin. Detsamma gäller även för allt ditt digitala studiematerial som du har på din dator. Detta kommer visa sig vara mycket fördelaktigt när det är dags för tentor och prov.

Om du till exempel har två historiekurser samma termin bör skapa mappar för varje kurs och placera material för varje kurs i respektive mapp. På så sätt vet du exakt var du kan hitta allt du behöver för dina kurser.

3. Lägg ifrån din telefon

När du studerar kan det vara frestande att använda telefonen. Men om du tar en paus från sociala medier när du ska plugga kommer du kunna fokusera mycket bättre på dina studier.

Försök därför att lägga undan alla elektroniska apparater när du studerar. Om du verkligen inte kan göra detta, kan du åtminstone sätta mobilen på ljudlöst läge så inte notiser från sociala medier distraherar dig lika mycket.

Rulla till toppen