Är iPhone eller Android bäst?

Debatten har pågått i flera år nu. iPhone eller Android? När det gäller märken för smartphones är dessa två varianter i ständig kamp för att överträffa varandra.

Det finns många saker som gör båda till bra val, men vilket är bäst? Detta kommer vi titta lite närmare på här nedanför.

För- och nackdelar med iPhone

Apples iPhone är utan tvekan den mest populära smarttelefonen i världen. Apple-användare är entusiastiska fans av sina produkter, och detta beror i mångt och mycket på grund av att detta mobilmärke ofta ligger i framkant vad det gäller programvara och hårdvara.

En nackdel med iPhones kontra Androids är dock att de vanligtvis är mycket dyrare. Detta gäller såklart inte för alla Androidtelefoner, men i majoriteten av fallen stämmer faktiskt detta.

För- och nackdelar med Android

Androids är om du inte visste det ett samlingsnamn för flera typer av mobilmärken som till exempel Samsung, LG och Huawei. Dessa telefoner är också otroligt kraftfulla, och det finns många fler alternativ att välja mellan än vad iPhone erbjuder.

Androidtelefoner finns även i många fler olika prisklasser än iPhones. Detta innebär att vem som helst oavsett budget i princip kan införskaffa sig en Android.

En nackdel med Androids är dock att det kan finnas vissa kompatibilitetsproblem med vissa appar och program. Detta gäller dock inte majoriteten av alla appar, speciellt inte de allra populäraste som exempelvis Netflix, Instagram eller Snapchat.

Sammanfattningsvis

Vår slutsats är att det faktiskt inte är någon större skillnad mellan dessa telefontyper. Valet av telefon kommer med högsta sannolikhet bara bero på dina personliga preferenser, och du kommer förhoppningsvis bli nöjd oavsett vilken telefon du i slutändan väljer att köpa.

Tyckte du denna artikel var intressant? Isåfall får du gärna skriva detta till oss, så att vi det om ni vill att vi ska skriva mer liknande artiklar framöver.

Rulla till toppen