Allt du behöver veta om bildäck

Bra bildäck är en avgörande del för att din bil ska vara säker att köra med. De håller dig säker på vägen och ger dig sinnesro när du kör.

Det finns många saker att ta hänsyn till när det gäller att köpa nya bildäck till ditt fordon och det finns heller ingen lösning som passar alla.

Se till att ha däck som håller måttet

Däcken är det enda som förbinder bilen med marken. Och om de inte är tillräckligt bra kan du lätt förlora kontrollen över ditt fordon.

Mönsterdjupet på dina bildäck måste vara minst 1,6 millimeter på sommardäck och 3 millimeter på vinterdäck för att de ska vara godkända. Med det sagt rekommenderas alltid djupare mönsterdjup än minimikravet.

Kontrollera mönsterdjupet regelbundet, speciellt i samband med att du byter dina däck. Om du är ute och åker på vägarna och blir stoppad av polis med däck som inte håller måttet kan du få saftiga böter som du helst nog hade sluppit.

Jämför däck på nätet

Det råder ingen tvekan om att däck är dyrt. Det är därför klokt att se till att hitta det bästa erbjudandet som finns tillgängligt.

Ett bra sätt att göra detta på är genom att jämföra däck på nätet. Detta kan man enkelt göra hos jämförelsesajter som helt enkelt jämför bildäck åt dig.

Hos dessa webbplatser kan du ta del av allt från recensioner av olika märken och modeller av däck, samt information om hur de fungerar under specifika förhållanden. Det går även att jämföra priserna hos olika återförsäljare.

Det finns olika typer av vinterdäck

De flesta vet att vinterdäck är nödvändiga när man ska köra i hårda vinterförhållanden. Men visste du att det finns mer än en typ av vinterdäck att välja mellan?

Det finns nämligen dubbade och odubbade bildäck – de senare har sämre grepp på snö och is men är tystare att köra med. Medan dubbade däck har bättre köregenskaper på vinterväglag, men låter betydligt mer att köra med.

Rulla till toppen